Mar , %é 2 perc alatt elolvasható.

Ma már számtalan autós kiegészítő közül válogathatunk, amelyeket nem csak a szakmai boltokban, hanem az interneten is meg tudunk vásárolni, akár itt a peppi.hu webáruházában is.

Bár Magyarországon még mindig sokan nem tudják, hogy vajon mik azok az autós tartozékok, amelyek a KRESZ szerint is a kocsiban kell, hogy legyenek. Felmerülhet hát a kérdés, hogy a pótkerék, a hólánc, az elakadást jelző háromszög, a pót égők és a mentődoboz is mindig a kocsiban kell, hogy legyen?

Nos, a helyes válasz az, hogy szinte semmi sem kötelező az autóban. Egyedül a B típusú mentődoboz hiánya miatt kaphatunk büntetést vagy bírságot, ha az elsősegély nyújtást elmulasztjuk.

A 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet értelmében ugyanis minden autóban kötelezően lennie kell egy ilyen mentődoboznak, még ha pótkerék, elakadás jelző, hólánc és más apróság nincs is nálunk.

A szakértők azonban azt javasolják, hogy annak ellenére, hogy nem kötelező, fényvisszaverő ruházat vagy mellény is kapjon helyet elérhető helyen nálunk és egy kisebb tűzoltó készüléket is érdemes magunkkal vinni.

A téli hidegre és a havas útra is érdemes felkészülni!

Bár Magyarországon nem kötelező még a téli gumi használata sem és szinte sehol nem találunk hólánc viselésére kötelező táblát sem, az autós klubok figyelmeztetnek bennünket, hogy ezeket is érdemes beszereznünk és alkalmaznunk, ha szükséges.

Emellett télen mindig legyen nálunk a kocsiban meleg takaró, termoszban ital és némi élelem is, ha hosszabb útra indulunk.

Néhányan még a nyári melegben is csak autódiagnosztikai eszközökkel vágnak neki az útnak, sosem lehet tudni, hol jön elő valamilyen probléma a kocsiban.

A pótkulcs is hasznos, így érdemes új kulcsházat vagy szilikon tokot is beszereznünk egy második vagy harmadik kulcshoz, amit akár közeli családtagjainknak is odaadhatunk.

Ez egyaránt nagy segítség lehet a bajban és a kulcsunk elvesztésekor is. Az autós kiegészítők azonban nem mentesítenek bennünket a bajtól, ezért mindig körültekintően és óvatosan vezessünk, az aktuális évszakra jellemző útviszonyoknak megfelelően.

Buzási Éva
Buzási Éva


3 Válaszok

nam321827tetcher
nam321827tetcher

May , %é

mks321827rttyneg BqRdoGi GvPM VRHrjOb

Davidbrign
Davidbrign

Mar , %é

Drug information leaflet. What side effects can this medication cause? get trazodone for sale All about medicine. Read here.

Martin
Martin

Jun , %é

Howdy,

I came across your site and thought you may be interested in our web content writing services.

I work with a team of skilled native English writing warriors and over the last close to a decade years we have written thousands of content pieces in almost every sector.
We have tons of experience in web copy writing, article writing, blog post writing, press release writing and any kind of writing in general.

We can come up with 5000+ words per day. Each of our write ups are unique, excellently written and pass copyscape premium plagiarism tests.
We will be excited to partner with your company by offering professional content writing services to your clients.

Let me know if I should send some samples.

Warm regards,
Team Lead
Skype address: patmos041

Szólj hozzá


A Hírek -ban(ben) is.

Üléshuzat az autóba
Üléshuzat az autóba

Nov , %é 2 perc alatt elolvasható.

ROAD univerzális üléshuzatok
ROAD univerzális üléshuzatok

Oct , %é 1 perc alatt elolvasható.

Tükörlap
Türkörlap

Sep , %é 1 perc alatt elolvasható.