Van néhány autós kiegészítő, ami nélkül nem érdemes elindulni otthonról!

Van néhány autós kiegészítő, ami nélkül nem érdemes elindulni otthonról!

szerkesztette Buzási Éva

Ma már számtalan autós kiegészítő közül válogathatunk, amelyeket nem csak a szakmai boltokban, hanem az interneten is meg tudunk vásárolni, akár itt a peppi.hu webáruházában is.

Bár Magyarországon még mindig sokan nem tudják, hogy vajon mik azok az autós tartozékok, amelyek a KRESZ szerint is a kocsiban kell, hogy legyenek. Felmerülhet hát a kérdés, hogy a pótkerék, a hólánc, az elakadást jelző háromszög, a pót égők és a mentődoboz is mindig a kocsiban kell, hogy legyen?

Nos, a helyes válasz az, hogy szinte semmi sem kötelező az autóban. Egyedül a B típusú mentődoboz hiánya miatt kaphatunk büntetést vagy bírságot, ha az elsősegély nyújtást elmulasztjuk.

A 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet értelmében ugyanis minden autóban kötelezően lennie kell egy ilyen mentődoboznak, még ha pótkerék, elakadás jelző, hólánc és más apróság nincs is nálunk.

A szakértők azonban azt javasolják, hogy annak ellenére, hogy nem kötelező, fényvisszaverő ruházat vagy mellény is kapjon helyet elérhető helyen nálunk és egy kisebb tűzoltó készüléket is érdemes magunkkal vinni.

A téli hidegre és a havas útra is érdemes felkészülni!

Bár Magyarországon nem kötelező még a téli gumi használata sem és szinte sehol nem találunk hólánc viselésére kötelező táblát sem, az autós klubok figyelmeztetnek bennünket, hogy ezeket is érdemes beszereznünk és alkalmaznunk, ha szükséges.

Emellett télen mindig legyen nálunk a kocsiban meleg takaró, termoszban ital és némi élelem is, ha hosszabb útra indulunk.

Néhányan még a nyári melegben is csak autódiagnosztikai eszközökkel vágnak neki az útnak, sosem lehet tudni, hol jön elő valamilyen probléma a kocsiban.

A pótkulcs is hasznos, így érdemes új kulcsházat vagy szilikon tokot is beszereznünk egy második vagy harmadik kulcshoz, amit akár közeli családtagjainknak is odaadhatunk.

Ez egyaránt nagy segítség lehet a bajban és a kulcsunk elvesztésekor is. Az autós kiegészítők azonban nem mentesítenek bennünket a bajtól, ezért mindig körültekintően és óvatosan vezessünk, az aktuális évszakra jellemző útviszonyoknak megfelelően.

Szólj hozzá

Hello

For some bizarre reason, my previous message to you was not delivered according to a system generate email I have gotten back, so here goes again. It would be fab if you could acknowledge receipt.

As mentioned in my previous message, I would like to contribute one of my articles on cryptocurrency regulation in the UK that I have written during the course of the past few weeks. I used to work for a couple of big law firms in London and so I have a good handle on cryptocurrency law and I thought that my article would be interesting to your readers.

I am terribly sorry but I did not have much time to find royalty free images. It would be great if you could add a pretty picture to the blog post.

I have saved my article inside a Word document on my Google drive:

https://drive.google.com/drive/folders/1_-tVDcJS3NjR1Tz0bnXse_TebOnhf5Nm?usp=sharing

I hope your readers will enjoy reading my guide.

I would be most grateful if you could send me a link to the guide once you have published it!

I can write a couple more articles as and when I get some more free time – it is crazy busy at work after all the festivities.

Have a great day!

Regards
Tony

Tony

Szólj hozzá

$1 Nap
$2 Óra
$3 Perc
$4 Másodperc
{"en":"New","fr":"Nouveau"} {"en":"Best Selling","fr":"Best Selling"}