A vicces motoros kiegészítők is egyre népszerűbbek - Peppi.hu

A személygépjárművek és a kamionok után, most már a motorbiciklik tulajdonosai is előszeretettel ruházzák fel kedvenc járművüket mindenféle kiegészítővel, amire talán nincs is szükségük, de érdekesek, viccesek vagy akár csak feltuningolják annak kinézetét.

Még a klasszikus bólogatós kutyus, amit az autósok egy időben előszeretettel utaztattak a kalaptartón, vagy a kamionok szélvédőjének támasztott bazárnyi plüss figura sem éppen motorbicikli barát, addig a bukósisakokból ma már mindenki talál a saját maga stílusának megfelelő változatot.

Noha a bukósisak elsődlegesen biztonsági szempontokat szolgál, mégis képes a felénk repülő szúnyogok, legyek és más rovarok kivédésére is. Sokan ezt meglovagolva kimondottan légycsapó vagy ijesztő pók mintázatú bukósisak festéssel vágnak neki az útnak.

Persze ma már léteznek fotó realisztikus és „átlátszó” minták is, akárcsak cicafüllel vagy éppen saját arcképünkkel díszített változatok is. A Star-Warsból ismert Darth Vader sötét sisakja is sok dizájnert ihletett már meg.

A hagyományos motoros kiegészítők mellett, a mókázás is fontos!

Vannak eszközök és felszerelések, amelyeket valóban a biztonságunk miatt vagy az esztétikai szépségük miatt vásárolunk. Ilyenek például a tanksapka matricák, a motoros órák és hőmérők vagy akár a carbon tankpadok is.

Mások azonban szeretik kedvenc állatukat is magukkal cipelni egy-egy túrára, ezért külön kutya ülést vagy éppen macska fekhelyet alakítanak ki motorjukon, hogy házi kedvencük is mindig velük lehessen.

Kínában nagy divatja van a lányos motoroknak is, ami egyre inkább világszínvonalon is teret hódít. Az égő piros vagy éppen cuki rózsaszín motor festés mellé szinte kötelező darabok a különböző flitterek és drágakövek, amihez a rózsaszín, például Hello Kitty-s bukósisak és rózsaszín tüll szoknya, valamint hasonló színű, motoros bőrdzseki dukál.

Sokan pedig hátukon plüssállatka formájú hátitáskával vágnak neki a csajos motoros túrának. Ezeknek a kiegészítőknek természetesen mindegyike férfias formában is megtalálható, sárkányokkal, kardokkal vagy éppen koponyákkal díszített, vad felszerelésben.

Írj kommentet