Nem működik az autónk távirányítója?

Nem működik az autónk távirányítója?

szerkesztette Buzási Éva

Rohanó világunkban hajlamosak vagyunk megfeledkezni az autónk távirányítójáról. De hogy vesszük észre, ha merül?

Ha távirányítónk egyre közelebbről nyitja csak a járművet, akkor már kezd gyengülni az elem benne. Ha a LED fény már halványabban ég, vagy esetleg már nem is világít, akkor mindenképp esedékesnek kell lennie a cserének. De honnan tudjuk megállapítani, hogy az elem gyenge, vagy esetleg a távirányítónk hibásodott meg?

A legegyszerűbb az, ha a távirányítóval megkeresünk egy órás mestert. Ők speciális műszerekkel, szétszedés nélkül meg tudják mondani, hogy honnan ered a hiba.

A szakszerűtlen szétszedéssel a távirányítón esztétikai sérülést okozhatunk, rosszabb esetben a benne lévő elektronikát is tönkre tehetjük.

Szerencsére már egy elem vásárlásához sem kell órákig a hipermarketek kasszáinál várakozni, hanem ezeket is meg tudjuk rendelni az interneten. Különféle weboldalak segítenek kiigazodni a fajták és márkák között. De van-e okunk megijedni, ha mégsem az elem volt a hibás, hanem a távirányítónkkal van a baj?

„Ami eltud romlani, az el is fog romlani...”

Amikor új autót vásárolunk a márkaképviselet mindig kettő darab kulcsot ad az autónkhoz. Ezek a kulcsok funkcionálisan nem térnek el egymástól. De mi van, ha használtan vásároltuk a gépjárművünket? Gyakran ilyenkor nem is kapunk pótkulcsot. De honnan tudunk új kulcsot szerezni az autónkhoz?

Ha szeretnénk felújítani kulcsunkat, vagy ha kikoptak a gombok, esetleg megrepedt a ház akkor is van megoldás a problémánkra. Otthonunkból, pillanatok alatt tudunk magunknak nyers kulcsot rendelni.

Elérhetőek a mostanában közkedvelt bicskakulcsok is. Ez egy olyan kulcs, amelynek a kulcsprofilja egy gomb megnyomása után ugrik ki, tehát a nyélbe van illesztve.

Amikor  megrongálódtak vagy beszakadtak a nyomógombok, vagy a műanyag, esetleg a gumiréteg kopott le a kulcsházról és már kilátszik a kis mikrokapcsoló, akkor ha nem foglalkozunk vele és tovább nyomkodjuk, később a kulcsunk szinte biztosan mehet a kukába majd. Ilyenkor érdemes lehet egy szilikon tokot is beszereznünk.

Szólj hozzá

$1 Nap
$2 Óra
$3 Perc
$4 Másodperc
{"en":"New","fr":"Nouveau"} {"en":"Best Selling","fr":"Best Selling"}