Nem csak divat a GPS tartó - Peppi.hu

Rohanó világunkban igenis sokszor kerülünk olyan helyzetbe, amikor vezetés közben kell(ene) a telefonunkat a kezünkben tartani.

Kár lenne komolyabb kutatások után nézni ezzel kapcsolatban, hiszen nincs ember, aki nem hallott volna legalább egy olyan balesetről, ami emiatt történt meg. Bizony sok súlyos kimenetelű ilyen baleset is megtörtént már.

Sok anyuka vezetés közben hívja fel szeretteit, hiszen ekkor van szabad ideje. Vagy sokan, ha idegen környékre mennek, használják a GPS alkalmazásokat a telefonjukon. Vannak, akik a készülékről hallgatják a rádiót, a zenét.

Bármi is legyen az indok, a lehető legveszélyesebb dolog, ha vezetés közben nem az utat, hanem a telefonunkat figyeljük. Vannak, akik arra esküsznek, hogy a combjukon van a telefon ilyenkor.

De gondoljuk csak bele, egy nagyobb fékezés, vagy kanyar következtében elég kicsi az esély arra, hogy ott is marad a készülék. Sőt ilyenkor hajlamosak vagyunk utána kapni, elkezdeni az ülés alatt kutatni.

Persze csak egy másodpercre vesszük le a szemünket az útról, de pont ez a ki idő is elég ahhoz, hogy elveszítsük uralmunkat az autónk felett. Sosem szabad ilyen kísérleteket tenni. Ha leesett a telefon, inkább hagyjuk ott, vagy ha mindenképp szükség van rá, kellő figyelemmel álljuk félre, és úgy keressük meg.

A legjobb megoldás az ilyen gondokra egy jó minőségű telefon tartó beszerzése. A Peppi oldalán tetszés szerint válogathatunk. Ezeket különféle módszerrel tudunk az autónk műszerfalára, vagy üvegére erősíteni.

Vannak tapadókorongos megoldások, illetve olyanok, amikor kimondottan a műszerfalra kell csíptetni őket. Nagyon hasznosak, hiszen minden telefonon a Bluetooth funkció már elérhető, esetleg egy belső hangszóróval összekapcsolva még hívás esetén sem kell hozzáérni a telefonhoz.

Navigálás során is a legnagyobb segítség, hiszen nem csak a hang utasításokat tudjuk követni, hanem a kijelzőn is tudjuk követni a kijelölt útirányt. Az oldalról rendelve a futár pár munkanapon belül már át is adja a megrendelt terméket.

Írj kommentet