Jul , %é 2 perc alatt elolvasható.

A 80-as években, de még 90 körül sem volt ritka látvány, amikor a lakótelepek parkolójában hét végén vagy esténként összejöttek a vélt vagy valós szakemberek, és egymást támogatva, néha zavarva javítgatták összespórolt pénzecskéjükön vásárolt féltett kincsüket, a család autóját.

Nem volt kérdés hogy ezek a szerelések nem feltétlenül a spórolás miatt történtek, hanem egyszerűen az akkori generációnak ez volt a hobbyja, siker élményt adott nekik egy-egy hiba feltárása. Gyakran ilyenkor derült ki, hogy ki mennyire műszaki beállítottságú, akár ekkor kapott kedvet az autószerelő szakma elsajátítására.

Akkor még nem volt kérdés hova kerül a használt olaj és levegő szűrő, a fáradt olaj, a kopott gumi vagy éppen a lecserélt alkatrész.

Mert mit csinálnak azok a tinik, akik hozzájutottak egy rendes vagy rendetlen autóhoz? Pénze kevés, vágya igen sok van, összeállnak a haverokkal, mindenki viszi a tudását vagy tudatlanságát, összetákolnak valamit.

Persze ez szélsőséges vonulat, de lássuk be sokszor nem áll messze az valóságtól. Azt is tudjuk, hogy a szakember hiány nagyban dühöng hazánkban, egy autószerelő, aki valamennyire már tud maga dolgozni, nem kell fogni a kezét, és van komolyabb tudása is már bizony nagyon borsos árakat eltud kérni.

Ajándék ötlet egy kezdő szerelőnek

Ha a családunkban van olyan személy, aki a fent említett típushoz tartozik, és szereti bütykölgetni a saját, vagy haverjai autóját érdemes hagyni, had bővítse tudását.

A leghasznosabb dolog, amit tehetünk, az az, hogy segítünk neki beszerezni a kellő szerszámokat, eszközöket. A leghasznosabb ilyen kütyü lehet az autódiagnosztikában használt hibakód olvasó/ törlő készülék.

A Peppi oldalán ezeknek a kínálata igen tág. Találunk magyar nyelvű típusokat is, amik minden bizonnyal nagy örömöt tudnak okozni a használójuknak. Ezeket nagyon egyszerűen meg tudjuk rendelni az oldalról, pár munkanapon belül már meg is érkezik velük a futár.

Az ilyen eszközök arra is jók, hogy ha mi magunk nem is tudjuk megszerelni a járművet, ha mindenképp szerelőt vagy szervizt kell felkeresni, akkor sem vakon megyünk oda, hanem már mi is tudjuk a probléma valós okát.

Hure Petar
Hure Petar


Szólj hozzá


A Hírek -ban(ben) is.

Üléshuzat az autóba
Üléshuzat az autóba

Nov , %é 2 perc alatt elolvasható.

ROAD univerzális üléshuzatok
ROAD univerzális üléshuzatok

Oct , %é 1 perc alatt elolvasható.

Tükörlap
Türkörlap

Sep , %é 1 perc alatt elolvasható.