Mikor cseréljen gyújtáskapcsolót? - Peppi.hu

A gyújtáskapcsoló az autó egyik alapvédelme és egyben indítója is. A megfelelő kulcs nélkül, mely pontosan a gyújtáskapcsolóba illik, nem indulhat a gépjármű. Sok esetben azonban a megfelelő kulccsal sem indítható az autó. Ilyen esetekben érdemes szerelőhöz fordulni, nem ajánlott otthon barkácsolni, hiszen nagyobb kárt is tehetnek az autóban. A tapasztalt otthoni autószerelőknek is érdemes odafigyelni, hiszen egy egyszerű tisztításnál is sérülhetnek a lamellák, melynél teljes gyújtásindító csere szükségeltetik. Mik okozhatják a leggyakoribb problémákat, mik vezetnek egy új gyújtáskapcsoló vásárlásához?

Az egyik leggyakoribb probléma a gyújtáskapcsoló szorulása. Ilyen esetekben egy kisebb szöszön át akár sérült lamellákig minden ludas lehet. A zsebpiszok ugyanis az egyik legádázabb ellensége az autókulcsoknak. Ilyenkor ráragadhat kosz vagy szösz melyet a gyújtáskapcsolóba elhelyezve felhalmozódnak. Érdemes tehát minden indítás előtt megtörölni a kulcsot vagy olyan szilikon tokot, kulcsházat beszerezni mely meggátolja a piszok lerakódását. A lamellák kopása vagy sérülése a sok használattól is előfordulhatnak. Ez sajnos kikerülhetetlen az évek, évtizedek során.

Amikor már a javítás sem segít

Léteznek olyan esetek is melynél az indító nem javítható. Sok esetben a javítás ára meghaladhatja az újét, ilyen esetekben a szerelők is azt tanácsolják, hogy fektessenek be egy új gyújtáskapcsolóba. Az egyik leggyakoribb, amikor képtelenség sérülés nélkül kiszedni az indítót. Lehet az egy ütközéskor előforduló roncsolódás vagy az egyik leggyakoribb ok a feltörés közbeni sérülés. Sok esetben a rablók úgy próbálják indításra bírni az autót, hogy nagyobb kárt tesznek benne.

Ha mégis otthoni cserére kerülne sor, mindenképp érdeme érdeklődni, vagy utánanézni a választéknak. Szerencsére léteznek bizonyos betét katalógusok, melyek megkönnyítik a cserét. Ha a csere sikeres volt, akkor érdemes a régi gyújtáskapcsolót és kulcsokat megőrizni, hiszen sok esetben a régi kulcsokkal nyílnak a csomagtartók vagy az ajtók zárjai.

DanielExara

DanielExara

Best dating site: https://tinyurl.com/z5s523s2

RSLrFob6at63XS1MO5i5ItnOI5EA7SEo

ozodalanli

ozodalanli

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – 18 Amoxicillin bqb.beey.peppi.hu.grz.nu http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

ivinuzxomisao

ivinuzxomisao

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin Online app.bitd.peppi.hu.xva.pj http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Írj kommentet