Ingyenes szállítás 30.000ft FELETT!

0

A kosarad üres

Sep , %é 1 Olvasási idő (perc)

A ma legyártott autók igen magas mértékű szakmai ismeretre alapulnak, javításukhoz is speciális felszerelésekre van szükség. Nyilván ha valakinek a tulajdonába kerül egy új autó, akkor nem éri meg kísérletezgetni otthoni szerelésekkel, pont az előbb említett bonyolult rendszerek miatt. A kíváncsiság és az akaraterő fontos mozgatórugója a házi autó bütykölésnek, de a lényeg ugyanaz marad minden esetben: olcsóbban karbantartani a gépjárművet. A szabály igen egyszerű, mindenképp kellő utánajárás, szerszámkészlet és némi szakmai beállítottsággal nem kevés pénzt lehet megtakarítani.

Mindenképp szem előtt kell tartanunk, hogy ha a házi javítgatással sikertelenül járunk, akkor mekkora lesz az anyagi kiadásunk, ha ezután fordulunk szerelőhöz? Tudnunk kell, hogy minden javítgatás esetén a hibás beszerelésért csak mi leszünk a felelősek. A nagyobb munkafolyamatokat mindenképp bízzuk egy autószerelőre, hiszen az csak egy mellékes dolog, hogy valamiben hibázunk, és anyagi kárunk keletkezik. Sajnos számolnunk kell azzal, hogy akár ezzel balesetet is okozhatunk. Például egy rosszul beállított futómű vagy fékek esetében.

Házi autószerelés szabályai

Szóval a bütyköléseket kezdjük mindig olyan alap dolgokkal, amikkel nem okozunk nagy kárt. Ilyen például egy hűtővíz csere, olajcsere, égőcsere. Szakemberek szerint is ezeket minden tulajdonos megpróbálhatja otthon megcsinálni. Egy amatőr szerelő legnagyobb segítsége az autódiagnosztika. Hiszen ezzel tudjuk bemérni a gépjármű hibáit. Például a fék, ABS, a futómű, a légzsák, az immobilizer rendszerének feltárásában tudjuk legnagyobb hasznát venni.

A peppi.hu weboldalon igazán könnyen sok mindent tudunk beszerezni, ami egy házi autó javításhoz szükséges lehet. A keresőt használva akár célirányosan is keresgélhetünk. Érdemes figyelembe vennünk, hogy 20.000 Ft rendelés felett a cég állja a kiszállítási költséget, tehát anyagilag is jobban megéri, ha több dolgot rendelünk egyszerre, mintha több apróbb rendelést adnánk le.

Galambos Patrik
Galambos Patrik


Szólj hozzá


A Hírek -ban(ben) is.

váltószoknya keret
A váltószoknya és a váltószoknya keret cseréje

Oct , %é 2 Olvasási idő (perc)

Minden autó életében eljön az az idő, amikor a kopó alkatrészek elhasználódnak és cserélni szükséges őket. Ez autótípusonként és használati gyakoriságtól függően változó, azonban előbb utóbb a kopó alkatrészek cseréje nélkülözhetetlen.
Renault kulcs 1 gombos kulcsház
Renault 1 gombos kulcsház cseréje

Sep , %é 1 Olvasási idő (perc)

Nem tudod hogyan kell kinyitni Renault kulcsodat?

Képes leírásunk segítséget nyújt abban, hogyan tudod szétszedni a kulcsházat és kicserélni a benne található elemet, valamint a kulcsszárat.

A vezetés közbeni telefonozás veszélyei - Peppi.hu
A vezetés közbeni telefonozás veszélyei

Nov , %é 2 Olvasási idő (perc)