Így újítsuk fel az elhasználódott sebességváltónkat egyszerűen, otthon! - Peppi.hu

Ha használt autót vásároltunk, általában ráfér egy kis felújítás. Ez akkor is előfordulhat, ha eladni szeretnénk használt autónkat és szeretnénk belülről is egy kicsit kipofozni.

Sok esetben a váltó szorul némi felújításra, főleg akkor, ha korábban az autó valóban sokat volt használva.

Ilyenkor láthatjuk rajta, hogy a váltószoknya vagy esetleg a váltógomb elkezdett már elhasználódni, elkopni, esetleg már el is van szakadva.

Éppen ezért időnként érdemes lehet egy kis pénzt szánni erre is, hogy az autóba beülve mindenki úgy érezhesse, mintha egy vadonatúj járgányba szállt volna be.

Az autó sebességváltója percek alatt újjá varázsolható!

A sebességváltót vezetés közben sűrűn használja az ember, így elkerülhetetlen, hogy annak borítása időnként elhasználódjon, elszakadjon vagy elkopjon. Ilyen eseten tökéletes megoldás lehet vásárolnunk egy olyan váltógombot vagy váltószoknyát, amelynek köszönhetően teljesen újjá varázsolhatjuk régi, már megkopott sebességváltónkat.

Ezt a két dolgot akár egy teljes szettben, akár külön-külön is be tudjuk szerezni. Létezik olyan univerzális változat, mely általában az össze autóhoz tökéletes lehet, de kereshetünk speciálisan a mi autótípusunk sebességszabályozóhoz kialakított változatot is.

A Peppi webáruház által a különböző autómárkákhoz (Ford, Skoda, Suzuki, Nissan, Hyundai, stb.) forgalmazott váltógombok és váltószoknyák méretpontosak, általában puha műbőrből készülnek és a gyári kerettel együtt kaphatóak. Ennek köszönhetően a váltószoknya szett cseréje, roppant egyszerűen, otthon is elvégezhető szakember bevonása nélkül is akár.

Ugyanez a helyzet a sebességváltó gombbal is, mely a használat során szintén igen könnyen eltud használódni. Ilyenkor nem csak arról van szó, hogy nem nyújt valami esztétikus látványt, de használt közben zavaró is lehet, hiszen egy kikopott sebességváltógomb tapintása kellemetlen és durva érzés lehet.

A méretpontos váltógombok rozsdamentesek, és igen könnyen felszerelhetőek így ez sem igényli szakember jelenlétét. A megjelölt autómodellekhez speciálisan különgyártott váltógombok tökéletesen illeszkednek a sebességváltóra, anyaga pedig sok esetben kimondottan kopásmentes műanyagból készül, annak érdekében, hogy sokáig tökéletes állapotban tudjon maradni.

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy autónkhoz pontosan milyen fajta sebességváltó gomb vagy szoknya kell, mindenképpen nézzük meg a méreteket, hogy biztosan a megfelelőt válasszuk ki.

Írj kommentet