Ingyenes szállítás 35.000ft FELETT!

0

A kosarad üres

Jan , %é 2 Olvasási idő (perc)

Miért lehet jó, ha OBD2 Bluetooth autódiagnosztika v1.5 van az autónkban?


      A mai modern világban egyre több korszerű eszközt használunk az autóvezetés során is. Ezek a készülékek segítenek nekünk abban, hogy még biztonságosabban tudjunk autót vezetni és az utakon közlekedni, hiszen ellenőrizni tudja autónk műszaki állapotát, és ha bármilyen meghibásodást észlel, azonnal jelezni tud nekünk, hogy forduljunk a szervizhez.

obd2, ELM327, AUTÓDIAGNOSZTIKA

     Kiknek és miért lehet hasznos egy autódiagnosztikai eszköz?
Az egyik ilyen korszerű eszköz az OBD2 Bluetooth autódiagnosztika v1.5 névre hallhat, melynek nem csak használata, de természetesen a csatlakoztatása is pofonegyszerű.

Ez a kis eszköz márkafüggetlenül képes felvenni a kapcsolatot a legtöbb 2001 után gyártott gépjárművel, legyen szó benzines, vagy akár dízeles autóról.
Mivel ez az autódiagnosztikai műszer Bluetooth kapcsolattal működik, nincs szükség rengeteg vezetékre, amelyek az autóvezetés közben akár még zavaróak is lehetnének. A folyamatos kapcsolattartás vezeték nélkül történik meg és csupán egy Bluetooth technológiát támogató eszközre van szükségünk. Ez lehet táblagép, laptop, de akár még egy számítógép is, bár a mai világban valószínűleg az okostelefonunk lesz az.

Az egyszerű és gyors csatlakozás után a telefonunk képernyője hirtelen modern műszerfallá változik át, amelyen keresztül követni tudjuk járművünk különböző paramétereit.
obd2 autódiagnosztika, hibakód olvasó

Többek között megnézhetjük például a teljesítményt, a fordulatot, a sebességet, az üzemanyagszintet, vagy akár az átlagfogyasztást is.

Emellett ez a kis eszköz az autó vezetése közben képes a folyamatos motorfigyelésre, a motor teljesítményének figyelésére, vagy akár a meghibásodások kiolvasására is. Mindeközben számon tudja tartani a különböző hőmérsékleteket, mint a motor, a beszívott levegő, vagy éppen a környezeti hőmérsékletet is.

Ez a modern készülék igen népszerű, hiszen másodpercek alatt képes észrevenni az elektromos rendszerbe felmerülő problémákat és feszültségeket, melyeket ezután hibakóddal jelezni is tud az autó vezetőjének.

Ennek az eszköznek köszönhetően az utazás, az autó vezetés sokkal biztonságosabb és egyszerűbb, így különösen hasznos lehet azok számára, akik rengeteg időt töltenek a volán mögött és akik rajonganak az új műszaki megoldások iránt.

Buzási Éva
Buzási Éva


Szólj hozzá