Így varázsolhatjuk a régi slusszkulcsunkat teljesen újjá!

Így varázsolhatjuk a régi slusszkulcsunkat teljesen újjá!

szerkesztette Buzási Éva

Nagyon sok ideig az autó kulcsa valóban nem szolgált mást, mint hogy kinyissuk és elindítsuk vele járművünket. Az idő múlásával azonban a régi egyszerű slusszkulcsok hatalmas változásokon mennek át, míg ma már modern, gombnyomással működő távirányítóra hasonlítanak leginkább.

A szakemberek ezzel kapcsolatban azon a véleményen vannak, hogy a jövőre nézve bizony nagy ritkaságnak fog az számítani, ha valaki egy régimódi, hagyományos slusszkulcsot vesz elő a nadrágzsebéből, de meglátjuk majd, hogy pontosan mit is hoz a jövő.

Mondjon búcsút a régi, szakadt, kopott kulcsháznak

Mivel a régi időkben az autó indító kulcsok még teljesen hétköznapi kulcsokhoz hasonlítottak, nem volt különbség egy slusszkulcs és egy lakáskulcs között ránézésre.

Visszatekintve, körülbelül a 70-es évektől kezdték el a hagyományos slusszkulcsokat úgy gyártani, hogy egyre több fejlődésen menjenek keresztül. Ebben az időszakban történt ugyanis, hogy a slusszkulcs kapott maga köré egy műanyag házat, melynek köszönhetően fogása is sokkal jobb volt, illetve nagy mérete miatt egyszerűbben és gyorsabban meg tudtuk találni a táska mélyén is.

Ekkor kerültek rá a kulcsokra azok a lopásgátló távirányítók, amelyek ebben az időszakban igazán menőnek számítottak. Ezután a gyártók elkezdtek arra törekedni, hogy a slusszkulcs újszerűbb, korszerűbb, kompaktabb legyen, melyet rengeteg autótípus a mai napig előszeretettel használ.

A bicskakulcs igazán népszerű a mai napig, hiszen használata praktikus és kényelmes. Használat során azonban előfordulhat az, hogy a slusszkulcson található gombok megsérülnek, elkopnak, vagy éppen elhasználódnak.

Ez persze a használat során is okozhat némi kellemetlenséget és esztétikailag sem nyújt valami túl szép látványt. Ilyenkor érdemes lehet vásárolni olyan műanyag kulcsház borítást, amely néhány másodperc alatt lecserélhető. Ennek köszönhetően kulcsunk kap egy teljesen új kinézetet és borítást.

Ez a borítás könnyedén szétszedhető és az új kulcsházba pedig könnyedén átrakható a régi kulcszár.

A sokféle változat között pedig biztosan mindenki megtalálja a saját stílusához és autója típusához illő változatot.

Az új kulcsházra pedig vásárolhatunk akár egy szilikon tokot is, amely segít majd hosszabb időn keresztül is megóvni azt.

Szólj hozzá

$1 Nap
$2 Óra
$3 Perc
$4 Másodperc
{"en":"New","fr":"Nouveau"} {"en":"Best Selling","fr":"Best Selling"}