Hogyan mossuk kíméletesen az autónkat? - Peppi.hu

Az esős ősz és a tél velejárója a latyak, a tócsa és az, hogy az autónk általában koszos és saras. Időnként természetesen mindenki szereti tisztává varázsolni autóját, melyet ma már önkiszolgáló kézi autó mosókban, vagy akár otthon, az udvarban elvégezhetjük.

Azt azonban kevesen tudják azonban, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy mivel és hogyan mossuk meg a járművünket, hiszen vannak olyan hibák, amelyeket ha elkövetünk, hatalmas kárt tehetünk akár az autónk fényezésében is.

Így kell alaposan letisztítani a járművünket!

Egy autó akkor néz ki jól, ha tiszta és csillog-villog.

A fényezés a gépjárműveknél egy igen kényes rész, mellyel mindenképpen óvatosan kell bánni. Ez a lakk felület ugyanis egy nagyon sérülékeny és érzékeny réteg, így nem is gondolnánk, milyen hamar kárt tehetünk benne.

Mivel a fényezés nem csak egy esztétikum az autón, hanem egy védőréteg is, ezért nagyon fontos, hogy kíméletesen bánjunk vele. Sokak számára az autó mosás egy egyszerű feladat, pedig igazán nagy odafigyelést igényel. Az megfelelő autó tisztításhoz szükségünk lesz vízre, autótisztító habra, vagy esetleg autósamponra, mikroszálas, puha rongyokra, esetleg waxra.

Első lépésként mindenképpen az érintésmentes lemosást kell alkalmazni, melynek a célja, hogy a legtöbb koszt le tudjuk mosni a kocsinkról, egy erősebb vízsugár segítségével. A legjobb, ha szélesebb vízsugárral, fentről lefele mossuk le autónkról a por és a koszréteget.

Ezután a legjobb, ha habpisztoly segítségével alaposan beszappanozzuk az autót, hogy a makacs szennyeződéseket is el tudjuk róla tüntetni. Nem szabad kapargatni és dörzsölni az autót! Ha a járművünkön vastagabb wax réteg található, akkor érdemes kimondottan erre a célra készült autósampon után nézni, mielőtt nekiállnánk a kocsi mosásnak.

Ezt követően elengedhetetlen az alapos öblítés, amely után autónk már szép és tiszta is lesz.

Majd végül egy mikroszálas puha ronggyal fentről lefele haladva az egész autót át kell mosnunk. Figyeljünk oda arra, hogy a rongyot viszonylag sűrűn mossuk ki, így nem fogjuk a szennyeződéseket elkenni az egész autó felületén.

Fontos, hogy ezután ne feledkezzünk meg még egy alapos öblítésről, hiszen ez fogja garantáltan eltávolítani az összes szennyeződést a járművünkről.

Írj kommentet