Hamis autódiagnosztikák nyomában - Peppi.hu

A gazdaság és a kereskedelem növekedésével egyre több ágazatban megjelennek az úgynevezett replika termékek.

Ezek általában csak külsőleg (rosszabb esetben még úgy sem) hasonlítanak az eredeti termékekre. Az autóipar is bővelkedik ilyen termékekkel ezért kiemelten fontos, hogy megbízható kereskedőktől vásároljanak.

A gyártók próbálják apró jelekkel ellátni a termékeket, amivel felismerhetővé teszik az eredeti eszközöket, azonban a hamisításra szakosodott vállalkozások ugyanilyen tendenciával próbálják követni a változásokat. Laikus szemmel sokszor megkülönböztethetetlenek az eredetitől.

A konferenciákon a szakmabelieknek folyamatos továbbképzést tartanak, melyek során felhívják a figyelmüket mire is kell odafigyelniük ezekkel a termékekkel kapcsolatban. Manapság az egyik leggyakrabban hamisított eszközök az autódiagnosztikai készülékek, kódolvasók.

Egy év alatt is, több száz hamis terméket foglaltak le

Autódiagnosztika termékeknél kiemelten fontos, hogy nem csak magát a készüléket, hanem a szoftvereket is hamisítják.

A hamis szoftverek sokszor nem a legfrissebb adatokat tartalmazzák, ezért a gépjárműveken végzett javítások sikeressége nem garantált. Mivel senki sem garantálja, hogy a készülékek pontosak vagy, hogy a véghez vitt javítások sikeresek az autó balesetmentessége a tét.

Tágabb értelemben pedig az autóban utazók épsége is kétséges. 2017-es felmérés szerint a NAV közel 300 hamis autódiagnosztika terméket foglalt le. Többségük a Közel-keleti kereskedelemből származik.

Mivel a gyártó nem tudja, hogy termékeiket hamisítják, ezért a vásárló általában két tűz közé szorul. Belföldi vásárlás esetén, a hibás silány terméket hiába próbálja visszacserélni vagy az eredeti gyártó szakszervizébe elvinni mindenhol falakba ütközik.

Érdemes tehát odafigyelni, hogy számlaképes megbízható helyről vásároljunk vagy rendeljünk. Fontos megjegyezni, ha a vásárló véletlen folytán hamis bevizsgálatlan terméket rendel, nem biztos, hogy megkapja azt. Külföldi termékeknél a szakhatóságok már a reptéren lefoglalhatják az árut, hiába fizette ki azt a vásárló.

aukeziqipip

aukeziqipip

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin vzz.epoh.peppi.hu.ibw.lk http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

apigilhum

apigilhum

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Amoxicillin igm.fjzc.peppi.hu.yxh.ih http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

evuloqaforax

evuloqaforax

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Online Amoxicillin fcn.vlkq.peppi.hu.gxw.gt http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

egixehuw

egixehuw

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin 500mg zlk.ftnf.peppi.hu.gob.hr http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Írj kommentet