Hibakód olvasó otthonra - Peppi.hu

Gyakran megesik velünk, hogy autónk műszerfalán egyik pillanatról a másikra kigyullad egy hibakód. Ilyenkor legtöbbször szervizbe, szerelőhöz visszük a járművet. De mi garantál minket arról, hogy valóban az a hiba, ami a kódhoz tartozik?

Sajnos sokszor hallani olyan esetről, amikor egy autójához kevésbé értő tulajdonos a hibakód felgyulladása után bepánikolt és szervizbe vitte az autót. A szerviz viszont kihasználva a tulajdonos tudatlanságát sokkal nagyobb hibát „talált”, mint a valódi gond.

Ilyenkor súlyos összegeket tudnak elkérni, pedig a probléma lehet filléres gond volt. Megoldást jelenthet egy hibakód olvasó készülék otthonra.

Kimondottan hasznos több autóval rendelkező tulajdonosok és autószerelő műhelyek számára, ahol segít feltárni a meghibásodás forrását. Egy-egy hibajelzés a legtöbb esetben nem értelmezhető annak kódja alapján.

Még az egyik legnagyobb kérdezz-felelek portál is hemzseg az olyan témáktól, hogy hogyan lehet kiolvasni, eltüntetni házilag hibakódot autókból, illetve hogy milyen eszközök szükségesek hozzá.

Nagy segítség elérhető áron

Ezeket az akár magyar nyelvű- hibakód leolvasókat csoportosítva találjuk meg a weboldalon. Áruk és tudásuk megfelelően fel vannak tüntetve. Egész egyszerűen megrendelhetjük magunknak.

A szállítási költség is nagyon kedvező a peppi.hu oldalon. A házhoz szállításnál mi dönthetjük el, hogy előre fizetéssel vagy utánvétellel szeretnénk átvenni a hibakód olvasót. Mindkettő esetben a szállítási díj 1290 Forintba kerül.

Más weboldalakkal ellentétben a peppinél több termék együttes rendelése esetén a kiszállítást egyszer kell kifizetnünk.

Ha még a családunkban nincs is olyan személy, aki kimondottan ért az autókhoz, mindenképp megéri úgy szerelőhöz vinni a járművet, hogy tudjuk mi a baja. Így a szerelő sem tud minket megvezetni, hiszen ő is ugyanazt a problémát fogja találni, mint mi.

Sokszor megkönnyebbülést okoz, hogy a kattogó hang csupán egy apró beállításon múlik, de lehet éppen a motorban keletkező, hamarosan kialakuló nagyobb gond előjele is, amit ezek az okos kis készülékek, a fedélzeti számítógép segítségével képesek kommunikálni felénk.

Írj kommentet