Gumiszőnyeg szagtalanítása

Ha szeretnénk hosszú ideig megőrizni a gépjárművünk belső épségét és tisztaságát, az autós gumiszőnyegek használata elkerülhetetlen. Legyen szó a saját ügyetlenségünkről, az időjárás viszontagságairól, a gyermekeink, esetleg kiskedvenceink rakoncátlanságáról, járművünk tisztaságát számos tényező fenyegeti, melynek megakadályozásában rendkívül nagy szerepet vállalnak a gumiszőnyegek.

Gumiszőnyeg szagtalanítása

Habár ezek a szőnyegek sokkal nagyobb segítségünkre lehetnek, mint azt elsőre gondolnánk, be kell látnunk, hogy ezek az anyagok sajnos hajlamosak a különféle szennyeződések okozta szagok megtartására. Emiatt azonban egy pillanatig sem kell aggódnunk, hiszen számos módszer létezik az autós gumiszőnyegek szagtalanítására.

Só és citromlé a gumiszőnyegre!

Az első módszer, amelyet javaslunk, az a só és citromlé keverékének használata. A só segít elnyelni a kellemetlen szagokat, a citromlé pedig friss illatot kölcsönöz az autódnak. Az eljárás nagyon egyszerű: szórjunk sót a gumiszőnyegre, majd öntsünk rá citromlevet. Hagyjuk állni az egyveleget, majd pedig néhány perc elteltével töröljük le.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna is hatékony lehet az autós gumiszőnyegek szagtalanítására. Szórjunk belőle a gumiszőnyegre, hagyjuk állni legalább 30 percig, majd ezt követően töröljük le egy nedves ruhával vagy szivaccsal. A szódabikarbóna segít eltüntetni a szagokat, és egyúttal megszünteti a nedvességet is, amely lehet, hogy a szag okozója.

Gumiszőnyeg Szagtalanító spray

Számos szagtalanító spray áll rendelkezésre az autós boltokban és áruházakban, amelyek nagyon hatékonyak az autós gumiszőnyegek szagtalanítására. Ezek a spray-k általában számos különböző illatban kaphatók, ezért választhatunk olyat, amely a saját ízlésünknek megfelelő. A szagtalanító spray-k használata nagyon egyszerű: permetezzünk belőlük a gumiszőnyegre, majd hagyjuk megszáradni, vagy fújjuk a levegőbe.

Olívaolaj - ami óvja a szőnyeget.

Vigyünk fel egy kis mennyiségű olivaolajat a gumiszőnyegre, majd hagyjuk egy órán keresztül hatni, mielőtt letörölnénk.

Aktív szén

Egy másik hatékony módja a szagtalanításnak az aktív szén felhasználása. Az aktív szén kiválóan alkalmas a szagok eltávolítására, mivel kivonja a levegőből a káros anyagokat és szagokat. Ehhez vásároljunk néhány aktív széntablettát, és helyezzük el őket az autóban ott, ahol a szagok a leginkább érzékelhetők.

Végül, ha szeretnénk, hogy a járművünk mindig friss és kellemes illatot árasszon, akkor érdemes beszerezni egy autós légfrissítőt vagy autós parfümöt is, melyeket a hétköznapi illatosítókkal szemben akkor és annyit használhatunk belőlük, amikor és amennyit csak akarunk. Ezeket a termékeket is számos különböző, akár különlegesebbnél különlegesebb illatban is megtalálhatjuk.

Mint láthatjuk, az autós gumiszőnyegek szagtalanítása egyszerű és könnyen kivitelezhető folyamat, amennyiben a fenti tippeket követjük.

 

Azonban sose felejtsük el, hogy az első és legfontosabb lépés, amellyel minden esetben kezdeni érdemes és kell, nem más, mint a gumiszőnyeg alapos tisztítása! A szennyeződéseket, port, egyéb anyagokat el kell távolítani, melyhez használhatunk speciális autós tisztítószert, vagy egyszerűen csak vízzel és szappannal töröljük át a felületét.

Írj kommentet