Ablakemelő meghibásodása

Ablakemelő meghibásodása

szerkesztette Hure Petar

Ablakszabályozónak hívjuk az autónak azt részét, ami felelős a járművünkön az ablakok le, illetve felhúzásáért.

A mai autók többsége elektromos ablakokkal rendelkezik. Ezek egy speciális kapcsolóval által működnek. De gyakran előfordul, hogy ezek a kapcsolók ideje is lejár, tönkremennek.

Bár az autó műszaki megbízhatóságát ez nem befolyásolja, mégis nagyon kellemetlen tud lenni, ha nyáron a kánikulában felhúzott ablakokkal kell használni az autót. Esetleg pont akkor romlott el mikor lent voltak az ablakok, így viszont hiába is próbálkozunk megvédeni az autónk belsejét, az ablakokon bárki benyúlhat.

Első jele lehet ennek a hibának, amire időben érdemes felfigyelni, ha használatkor, leginkább felhúzáskor furcsa, szokatlan zajt hallunk. Ha a hangot nem is halljuk, az is gyakran előfordul, hogy az ablak sokkal lassabban húzódik fel, mint előtte.

Bár a nyári forróságban, ha az autónk megbízható helyen parkol, érdemes pár centiméteres rést hagyni mielőtt teljesen feltekernénk, mégis komoly gondot tud okozni, ha ezt a kis hézagot nem saját szándékból hagyjuk így. Hiszen sokszor a kapcsoló meghibásodása okozza ezt is.

A rosszul működő elektromos ablak okai

Az ablakszabályzó rengeteg tényező miatt is meghibásodhat. Ilyen például az ablakszabályzó motorjának hibája is okozhatja, a biztosítékok kisülése. Ha az ablakszabályzó gomb megnyomásakor hallja a motor furcsa hangját, akkor a probléma valószínű nagyobb eredetű, érdemes szakszerviztől segítséget kérni.

A nagy ijedtség ellenére legtöbbször az ablakszabályzó gomb romlik el. Főleg használt járművek esetében, hiszen ezeket a gombokat sokkal gyakrabban használjuk, mint a legtöbb kiegészítőjét az autónak.

Ennek a problémának a megoldása nem jelenti feltétlenül a teljes ablakemelő szerkezet cseréjét. A gomb beszerzése a legegyszerűbb, hiszen ezt meg tudjuk oldani a saját otthonunkból is. A peppi.hu oldalán a keresések szűkítése után biztosan megtaláljuk a keresett ablakszabályzó gombot. Pár munkanap elteltével már a futár akár az otthonukba is kiszállítja az alkatrészt.

Szólj hozzá

Üdvözletem! Fiat Puntóm van és olyan problémám van,hogy amikor meleg van nem működik a bal oldali ablakemelőm.Ahogy hüvösödik az idő, újra működik. Köszönöm ha lenne valami tipp mi lehet a baja.

Nagy Lászlóné

Üdvözletem! Fiat Puntóm van és olyan problémám van,hogy amikor meleg van nem működik a bal oldali ablakemelőm.Ahogy hüvösödik az idő, újra működik. Köszönöm ha lenne valami tipp mi lehet a baja.

Nagy Lászlóné

Szólj hozzá

$1 Nap
$2 Óra
$3 Perc
$4 Másodperc
{"en":"New","fr":"Nouveau"} {"en":"Best Selling","fr":"Best Selling"}