Ingyenes szállítás 30.000ft FELETT!

0

A kosarad üres

Aug , %é 2 Olvasási idő (perc)

Egy apró mozdulat: leállítjuk az autónkat, kivesszük a kulcsot és azt zsebre vágjuk. Sajnos egy sima kulcs használatakor a zsebre vágás alkalmával gyakran sérül a ruha, beleakad a zseb szélébe. Sokkal kényelmesebb megoldások közé tartoznak a bicskakulcsok.

Joggal teszik fel legtöbben a kérdést, hogy ennek a típusú kulcsnak az elemcseréje, javítása mennyivel nehezebb, mint egy hagyományosé? A válasz mindenképp a semennyivel! Egy bicskakulcs szétszedése semmivel nem bonyolultabb feladat, mint egy távirányító elem cseréje. És hát valljuk be őszintén ez nem nagy ördöngösség.

Ha igazán egyszerűen szeretnénk elmagyarázni a bicskakulcs működési elvét, akkor talán az a legegyszerűbb, ha valóban egy bicskára gondolunk. A működési elve ugyanaz, a kulcsprofilja egy gomba megnyomásával be-illetve ki ugrik a nyélből. Kényelmi funkciója sokkal magasabb, mint a sima kulcsoké, hiszen nem tud elakadni semmiben, és a zsebben tárolása is sokkal egyszerűbb.

Vannak valódi hátrányai?

Sokan a legnagyobb hátránynak azt tartják, hogy nehezebb másolni, mint a sima kulcsokat. Talán kicsivel nagyobb szakértelmet kíván, mint egy hagyományos kulcs. De mivel minden kulcs másolást erre a szakterületre tanult emberre bízzuk, ezért a kulcsmásoló ember minden bizonnyal elboldogul ezzel is.

Egy speciálisan kialakított szerszámmal könnyed mozdulattal kiszerelhető a műanyag házból a kulcsprofil. Ezt a kulcsot pedig ugyanolyan könnyen lehet másolni, mint bármilyen másik kulcs típust.

De akármilyen kisebb nagyobb hibáról is legyen szó, a legfontosabb hogy ne akarjuk házilag orvosolni a hibát, ilyenkor minden házi praktikát el kell felejteni. Főleg hogy ezekkel a trükkökkel gyakran megsértik az immobilizer csipjét, aminek cseréje sokkal borsosabb, mint egy bicskakulcs másolása, vagy cseréje.

A peppi.hu-n elérhető nagyon széles választékban a legtöbb márkájú autóhoz passzoló bicskakulcs. Pár kattintással leadhatjuk rendelésünket, így a kulcs másolóhoz is határozott céllal tudunk menni, nem kell megvárni amíg ő megrendeli nekünk ezt a kulcsot, vagy esetleg felárat számol fel érte.

Hure Petar
Hure Petar


Szólj hozzá


A Hírek -ban(ben) is.

váltószoknya keret
A váltószoknya és a váltószoknya keret cseréje

Oct , %é 2 Olvasási idő (perc)

Minden autó életében eljön az az idő, amikor a kopó alkatrészek elhasználódnak és cserélni szükséges őket. Ez autótípusonként és használati gyakoriságtól függően változó, azonban előbb utóbb a kopó alkatrészek cseréje nélkülözhetetlen.
Renault kulcs 1 gombos kulcsház
Renault 1 gombos kulcsház cseréje

Sep , %é 1 Olvasási idő (perc)

Nem tudod hogyan kell kinyitni Renault kulcsodat?

Képes leírásunk segítséget nyújt abban, hogyan tudod szétszedni a kulcsházat és kicserélni a benne található elemet, valamint a kulcsszárat.

A vezetés közbeni telefonozás veszélyei - Peppi.hu
A vezetés közbeni telefonozás veszélyei

Nov , %é 2 Olvasási idő (perc)