Visszapillantó tükörlap javítás

Jul , %é 1 perc alatt elolvasható.

A visszapillantó tükör hozzá járul a balesetmentes közlekedéshez, segítségével láthatjuk a körülöttünk haladókat, elkerülve ezzel az esetleges baleseteket. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a tükrök a megfelelő állapotban legyenek. Ha meg van repedve, vagy ki van törve belőle egy darab igyekezzünk mihamarabb pótolni azt, hogy biztonságosan tudjunk vezetni.

Mire figyeljünk visszapillantó tükörlap cseréje során

Fontos, hogy az autónk márkájához passzoló tükörlapot vásároljunk. Figyelembe kell venni az jármű típusát, évjáratát és kivitelét is, mert ezek között eltérés mutatkozhat. De akár felszereltségtől is függhet, hogy milyen alkatrészek kerültek az autóba, így ha biztosra akarunk menni az alkatrész vásárlás során, keressünk az alvázszám alapján. A külső visszapillantó tükör esetében meg kell győződni róla, hogy a tükörlap fűthető, vagy nem, illetve, hogy rendelkezik-e holttér figyelésre kialakított résszel. Végül pedig a tükörlap színét is ellenőrizni kell, ugyanis némely tükörlap enyhén kékes színű.

visszapillantó tükörlap

Visszapillantó tükörlap cseréje

Elsőre talán ijesztőnek tűnhet a tükörlap csere, de nem kell megijedni tőle, mert egyáltalán nem bonyolult feladat. Akár otthon is cserélhető házilag mindössze pár perc alatt. A hagyományos – tehát nem fűthető – tükörlapok általában ragasztva vannak, ezt egy spatula segítségével óvatosan le lehet választani a tartójáról. Ezt követően az új tükörlapról el kell távolítani a fóliát, ezután lehet rögzíteni.

A fűtőbetétes tükörlapok esetében egy rögzítőkeret segítségével lehet a helyére illeszteni a lapot. A cseréhez ezt óvatosan le kell pattintani a helyéről, majd ki kell húzni a fűtőbetéthez csatlakozó kábelt. A tükörlap cseréjét követően ne felejtsük el a fűtőbetét csatlakozóját visszadugni.

Webáruházunkban szinte minden autó típushoz megtalálható a megfelelő csere alkatrész, legyen szó tükörlapról, vagy a komplett visszapillantó szerkezetről.

Galambos Patrik
Galambos Patrik


Szólj hozzá


A Hírek -ban(ben) is.

Üléshuzat az autóba
Üléshuzat az autóba

Nov , %é 2 perc alatt elolvasható.

ROAD univerzális üléshuzatok
ROAD univerzális üléshuzatok

Oct , %é 1 perc alatt elolvasható.

Tükörlap
Türkörlap

Sep , %é 1 perc alatt elolvasható.