Mar , %é 2 perc alatt elolvasható.

Magyarországon dübörög a használt autó piac és egyre inkább csökken az importált kocsik száma is.

A tavalyi évben, megközelítőleg 160.000 gépjárművet helyeztek forgalomba, így újabb rekordot ért el a szektor. Az elemzők szerint azonban idén tovább nőhet ez a szám is.

A másodkézből beszerzett négykerekűek eladási és vásárlási toplistáját a Volkswagen vezeti, amelyet az Opel követ, és a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Ford állhatna fel.

Ezenkívül még népszerűek az Audik, a BMW-k, a Mercedesek is. A legtöbben azonban az Opel Astrát, a Ford Focust és a Volkswagen Golfot vásárolták meg 2018-ban.

A használt autó vásárlásnak azonban veszélyei is vannak. Sokan ugyanis alig használt vagy újszerű állapotban hirdetnek nagyon öreg vagy törött autókat, amelyekkel csak a személyes átnézés esetén szembesülünk, hogy mennyi a gond.

Sokszor a fényezés is kopott vagy rozsdás és így egyből mélyre kell nyúlnunk a zsebünkben, máskor pedig a külföldi vízkáros autókat próbálják meg magyarokra sózni, ami szintén megterhelő lesz anyagilag az új gazdájának.

A műszaki állapotot és a papírokat tehát érdemes adásvétel előtt ellenőrizni, nehogy később meglepetés érjen bennünket. Ha pedig nincs elég tapasztalatunk e téren, kérjünk meg egy hozzá értő szakembert, hogy segítsen nekünk. Nem lenne jó, ha egy hibás, összetört vagy lopott autót vásárolnánk a figyelmetlenségünk miatt.

Néha észre sem vehető apró hibák vannak csak a kocsiban

Vannak olyan kisebb hibák is, amit mindenképpen vásárlás után érdemes ellenőrizni és szükség esetén javítani vagy cserélni.

Ezek a motorgyertya, a levegőszűrő, az olaj és más apróbb dolgok mellett a kapcsoló gombokra is kiterjedhet. Talán csak apróságnak tűnik, de sok keserűséget okozhat ugyanis, ha a műszerfalon lévő kapcsoló gombok meghibásodtak vagy nem megfelelően üzemelnek.

Ezt ugyanis az erőteljes kopás és az oxidálódás is előidézheti. Szerencsére ma már a peppi.hu oldalon is vásárolhatunk speciális, autóspecifikus, különálló, ablakemelő kapcsoló gombokat, vagy komplett paneleket is. Így elhárítva a használt autó kis meghibásodásából fakadó nagyobb problémáinkat.

Buzási Éva
Buzási Éva


Szólj hozzá


A Hírek -ban(ben) is.

Üléshuzat az autóba
Üléshuzat az autóba

Nov , %é 2 perc alatt elolvasható.

ROAD univerzális üléshuzatok
ROAD univerzális üléshuzatok

Oct , %é 1 perc alatt elolvasható.

Tükörlap
Türkörlap

Sep , %é 1 perc alatt elolvasható.