Apr , %é 2 perc alatt elolvasható.

Sokak számára felháborító, ha valaki vezetés közben „telefonozik”, amellyel mélységesen egyetértünk, hiszen rendkívül balesetveszélyes tud lenni, ha ahelyett hogy az útra figyelnénk, éppen SMS-t vagy akár egy messenger üzenetet pötyögünk, esetleg telefonálunk.

Évente rengeteg baleset történik azért, mert a sofőr éppen lefelé pillantva a telefonját bújta, miközben észre se vette azt, hogy a másik sávba került át.

Sok esetben azonban, főleg ha olyan úton vezetünk, ahol még ezelőtt sosem jártunk, nagy segítség lehet az okostelefonunk, amelyen folyamatosan követhetjük a megfelelő útirányt.

A volán mögött nem csak szabálytalan, hanem akár életveszélyes is lehet a mobilozás, kivéve akkor, ha külön eszközöket használunk annak érdekében, hogy telefonunkat ne kelljen kezünkbe tartani, illetve hogy ne kelljen folyamatosan lefelé tekintenünk.

Egy praktikus autós kiegészítő ebben az esetben akár életmentő is lehet, hiszen egy autós telefontartó segítségével stabilan az autó műszerfalára tehetjük a mobilunkat. Ez jól jöhet akkor, ha ezen követjük az adott irányt, de akkor is, ha halaszthatatlan hívást kell indítanunk a volán mögött.

Telefonozni még mindig nem a legokosabb ötlet vezetés közben, hiszen valamilyen szinten eltereli az ember figyelmét, ám vannak olyan esetek, amikor egy nagyon fontos üzenetet gyorsabb telefonon elmondani, mint elkezdeni üzenetet gépelni.

Ilyen esetben használjuk a mobil kihangosító funkcióját, ezután pedig az autós telefontartóba elhelyezve kényelmesen, és biztonságosan tudunk beszélni.

Az autós telefontartók közül talán az a fajtájú a legpraktikusabb, amely a jármű szellőzőrácsára csíptethető, így vezetés közben tényleg nem kell lefelé pillantanunk, és ennél a fajtánál még a látóteret sem takarja ki a sofőr elől.

Ennél a legfontosabb, hogy pontosan tudjon illeszkedni a telefonhoz, tehát ne essen ki belőle, és ne is lötyögjön benne, illetve hogy egyszerűen, egy gyors mozdulattal ki – és betehető legyen a készülék a tartóba.

Buzási Éva
Buzási Éva


Szólj hozzá


A Hírek -ban(ben) is.

Üléshuzat az autóba
Üléshuzat az autóba

Nov , %é 2 perc alatt elolvasható.

ROAD univerzális üléshuzatok
ROAD univerzális üléshuzatok

Oct , %é 1 perc alatt elolvasható.

Tükörlap
Türkörlap

Sep , %é 1 perc alatt elolvasható.