Gumiszőnyeg tisztítása hogyan csináld

Az autó gumiszőnyegek a gépjármű belső részének fontos részét képezik mind esztétikai okokat, mind funkcionalitásukat tekintve. Azonban, mivel mindennapos használatának köszönhetően sokféle hatásnak van kitéve, könnyen koszolódnak és piszkolódnak. Ha a gumiszőnyegek nem tiszták, akkor azok csúnya, már-már igénytelen megjelenést kölcsönöznek az autónak, és a szennyeződések befolyásolhatják az autó belső tisztaságát is. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk, hogy hogyan tisztíthatjuk az autó gumiszőnyegeket.

Fontos kiemelni, hogy bárminemű tisztítás megkezdése előtt érdemes kivenni a gumiszőnyeget az autóból, hogy alaposabb munkát végezhessünk, illetve azért, hogy a rajta lévő szennyeződések és az esetlegesen felhasználni kívánt anyagok nehogy beszennyezzék, kárt tegyenek a jármű belsejében. Ahogy az sem utolsó szempont, hogy eme lépés kihagyásával a szőnyeg alá beférkőzött koszról, szennyeződésről nem szerzünk tudomást, tehát a tisztítás nem lesz teljeskörű, csupán felületes.

Gumiszőnyeg

Poroljuk le a szőnyegeket

    Az első lépés az autó gumiszőnyegek tisztításában a porolás. A szőnyegeket szárazon poroljuk le egy puha kefével, hogy eltávolítsuk a felületi szennyeződéseket és a port. Használjunk puha kefét, hogy ne karcoljuk fel a gumiszőnyeget.

    Porszívózzunk

    Az autó porszívók erőteljes szívóerővel rendelkeznek, amely segít eltávolítani a gumiszőnyeg minden szennyeződését. A szőnyeg mindkét oldalát porszívózzuk át, hogy biztosabban kijelenthessük, hogy megszabadultunk a szennyeződésektől.

    Használjunk speciális tisztítószert

      Ha a szőnyegek nagyon koszosak, akkor ajánlott használni egy speciális gumiszőnyegtisztító szert. Ez a tisztítószer hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket és a foltokat a gumiszőnyegekről. Használjunk egy kefével, hogy a tisztítószer egyenletesen eloszoljon a szőnyegen, majd hagyjuk hatni a javasolt ideig, mielőtt leöblítenénk.

      Mossuk le a szőnyegeket

        A tisztítószer hatása után mossuk le a gumiszőnyegeket. Használjunk hozzá  nedves ruhát vagy nedves törlőkendőt, hogy a tisztítószert lemossuk a gumiszőnyegről, majd ezt követően a szőnyegeket töröljük szárazra egy tiszta ronggyal.

        Használjunk szőnyegtisztító spray-t

          Ha a gumiszőnyegnek kellemetlen szaga van, használjunk szőnyegtisztító spray-t. Az ilyen spray-k eltávolítják a kellemetlen szagokat és friss illatot kölcsönöznek a gumiszőnyegeknek.

          Végezetül, használjunk autóillatosítót

            Végül, hogy az autó belsője mindig friss és kellemes illatú legyen, ajánlott használni egy autóillatosítót. Az autóillatosító segít eltávolítani a kellemetlen szagokat és friss illatot kölcsönöz az autó belsejének.

            Az autó gumiszőnyegek tisztítása nem csak az autó belső tisztaságának megőrzéséhez nyújt segítséget, hanem jelentősen hozzájárul a járműhasználati élmény növeléséhez, valamint esztétikailag is sokat dob a belső megjelenésen.

            Írj kommentet