Sep , %é 2 perc alatt elolvasható.

A hűtőrendszer mindig a gépjármű orr részében kap helyet, hiszen működéséhez szükség van a beáramló menetszélre. Célja, hogy hűti a klíma rendszerben pangó hűtőközeget. Mivel a hűtőberendezés igen veszélyeztetett helyen van, ezért mindenképp szükség van egy hűtőrácsra, amivel esetleges baleseteknél vagy koccanásoknál megóvjuk az autónk keringő rendszerét. Egyszerűen fogalmazva ez az alkatrész pajzsként védi az autónk belső részeit. Sajnos enélkül a rendszer hőcserélője igen könnyen megsérülhet, hiszen ez az elem vékony lapocskákból áll, könnyen kilyukadhat, ami súlyos következményekkel járhat. Cserére akkor lehet szükség, ha az megsérült, esetleg az idő vas foga már nyomot hagyott rajta. Legnagyobb ellensége ennek a kiegészítő alkatrésznek a rozsdásodás.

Sajnos amennyiben ragaszkodunk ahhoz, hogy gyári kiadású hűtőrácsot szerezzünk be, akkor az bizony megterhelheti a pénztárcánkat. Sokan esztétika okokból szeretnének új hűtőrácsot feltetetni, hiszen ez az autótuning egyik alkotó eleme. Lehetőségünk van lecserélni valami feltűnő, divatos változatra, de be tudunk szerezni az eredetihez nagyon hasonlító típust. Ha nem szeretnénk nagy kiadásokba verni magunkat, de mégis fáj a szívünk a cserére, akkor a Peppi.hu weboldalon bátran nézelődhetünk, hiszen az eredeti ár töredékéért tudjuk megrendelni magunknak a számunkra szimpatikus darabokat.

Az új elem felszerelése

A sérült elem cseréje nem igényel különösebb szaktudást. Sőt bátran kimondható, hogy ha a webáruház keresőjében pontosan kiválasszuk az autónk típusát, és így a megfelelő hűtőrácsot vásároljuk meg, akkor nagyon egyszerű dolgunk lesz. Fontos időben sort keríteni a cserére, hiszen ha a hűtőrácson egy kisebb sérülést is felfedezünk (repedés, törés) akkor az autó attól tökéletesen fog működni, mégis túl komoly kockázatot vállalunk a javítás halogatásával. Ha egy sérült hűtőrácsú autóval koccanunk, akkor az már nem tudja megvédeni a belső alkatrészeket, így sokkal nagyobb anyagi károkat fogunk elérni, mintha időben sort kerítettünk volna a cserére.

Galambos Patrik
Galambos Patrik


Szólj hozzá


A Hírek -ban(ben) is.

Üléshuzat az autóba
Üléshuzat az autóba

Nov , %é 2 perc alatt elolvasható.

ROAD univerzális üléshuzatok
ROAD univerzális üléshuzatok

Oct , %é 1 perc alatt elolvasható.

Tükörlap
Türkörlap

Sep , %é 1 perc alatt elolvasható.