Sep , %é 1 perc alatt elolvasható.

Napjainkban már keresve sem találkozhatunk olyan gépkocsival, amely ne tartalmazna legalább három darab tükröt. Véletlen lenne? Egyáltalán nem! Ezért is fontos a visszapillantó tükörlap cseréje az autón, ha vármiféle meghibásodást észlelünk, hisz a használata nélkül közlekedni rendkívül balesetveszélyes!

Fontos tudnivalók:

  • A síktükör látómezeje kisebb teret fog át, ellenben pozitív tulajdonsága, hogy nem torzít.
  • A domború tükör látótere nagyobb, viszont sík társával ellentétben torzít, ezáltal meg kell szokni az ebből eredő arányváltozást.
  • A sima tükörlapok mellett találkozhatunk fűthető tükrökkel is. Ha fűthető tükörrel rendelkezünk, úgy ez egy kapcsolóval működtethető az autóból, mely általában a visszapillantó állító gombok területén található. Ha azonban nem vagyunk biztosak benne, a tükörlap leszedésével könnyedén megtudhatjuk a választ. Ha a hátulján kígyózik a fűtőszál, semmi kétség afelől, hogy fűthető típusról beszélünk ebben az esetben.
Tükörlapok cseréje sajnos sokszor nélkülözhetetlen, de szerencsére általában egyszerű művelet, nagy, komoly beavatkozást nem igényel. A tükörbetét kipattintható, hamar, gyorsan cserélhető.

Rendeléskor fontos megnézni, hogy a tükörlap fűthető-e, illetve hogy a formája megegyezik-e a képen láthatóval.
Galambos Patrik
Galambos Patrik


Szólj hozzá


A Hírek -ban(ben) is.

Üléshuzat az autóba
Üléshuzat az autóba

Nov , %é 2 perc alatt elolvasható.

ROAD univerzális üléshuzatok
ROAD univerzális üléshuzatok

Oct , %é 1 perc alatt elolvasható.

Rendszámtábla világítás
Rendszámtábla világítás

Sep , %é 1 perc alatt elolvasható.