Apr , %é 2 perc alatt elolvasható.

Suzuki Swift váltószoknyacsere.

 

                Pont 13 éve kezdték el gyártani ezt a szépségesen csúnya tömegautót. Igen, minden utcasarkon áll belőle egy-két darab, van választék bőven a használtpiacon. Ez az az autó, amiért nem a magyar megy külföldre, hanem a német jön érte szeretett országunkba. Viccet félretéve, mindannyian egy jó és megbízható autónak ismerjük.

                Ki jobban, ki kevésbé vigyázott szeretett Swiftjére, ám a váltószoknyát nem kíméli az idő vasfoga.
Kinek előbb, kinek utóbb, de a swift váltószoknyája szétmállik, kilyukad, a gyűrődések mentén szétfoszlik.

Sokan nem is tudják, mennyire egyszerű kezelni ezt az apró esztétikai hibát. Pár kép többet mond ezer szónál, ezért nem is untatnálak a fölösleges írással. Lássuk a képeket, na és persze egy minimális leírást hozzá.

 

 1. Először is kell hozzá egy szoknya. Nálunk ez a kettő elérhető:
  Swift váltószoknya
 2. Régi szoknya eltávolítása. A képeken bejelöltem hogy hol vannak az illeszkedési pontok. Először a váltógombot kell leszedni. Itt két opció van! Vagy le kell csavarni (óra járásával ellentétesen), vagy le kell húzni. A legjobb ha nem tudod a tied milyen, ha csavarod és ha nem megy akkor húzod. A képen látható swift váltó a húzós verzió volt. Ezután egy bankkártya, vagy műanyag célszerszám segítségével alá kell nyúlni a váltókeret alá és óvatosan fölfelé mozdítani.

  Swift váltószoknya


Na melyik a régi?

Swift váltószoknya

 1. Új váltószoknya visszahelyezése. Ügyelj arra, hogy az oldalsó pöckök ne törjenek le, mert ha letörik már soha nem fog úgy illeszkedni ahogy kell.
  Swift váltószoknya

 2. Váltógomb visszahelyezése. Erős, határozott mozdulattal nyomd vissza a helyére. Ügyelj arra, hogy a váltószoknya felső része a váltógomb alá gyűrődjön. A képen látszik, hogy a swift váltószoknya kerete nincs a helyén. Így néz ki, ha törve van a pöcök.

  Swift váltószoknya

 

        Remélem ezzel a pár képpel és a rövid leírással tudtam segíteni. Ahogy látod, nem nagy ördöngösség,és mégis sokat tud dobni az autód belső esztétikáján.

Hure Petar
Hure Petar


4 Válaszok

irokéz
irokéz

May , %é

2006 1,3Swift GLX: csavarhúzó aláment a gomb szárának, de mozdítani nem tudtam. Csőfogóval viszont secperc lejött. Visszahelyezésnél rányomtam kézzel, aztán egy vastagabb deszkadarabot tettem a tetejére és óvatosan megütögettem fakalapáccsal. Nem ment rá tövig így sem, de mivel nem lötyögött, inkább nem erőltettem jobban. Így is csak akkor látszik a különbség, ha nagyon közelről nézi valaki.

Tibor
Tibor

Jun , %é

Sziasztok.
A váltógomb alá egy közepes csavarhúzót be kell tolni és avval felfelé feszíteni a gombot, ha lehúzós megindul. A váltógomb alatt a bőrön belül van egy fém perem,a fém perem és a váltógomb közzé kell beszúrni a csavarhúzót.
Üdv Tibor.

Kerényi Roland
Kerényi Roland

Mar , %é

Szia.
Ma jött meg a váltó gomb és szoknya a 2005 1,3 GLX Swiftemhez. Elolvastam az írásodat. Nem vagyok egy gyengusz ember, de a gombot megmozdítani nem tudom. Sem tekerni, sem húzni. Mit csinálok rosszul?

József
József

Jan , %é

Szia esetleg egy videót tudnál e javasolni vagy küldeni a szoknya és gomb cseréről. Fáradozásodat köszönöm. József Suzuki Swift 2006

Szólj hozzá


A Hírek -ban(ben) is.

Üléshuzat az autóba
Üléshuzat az autóba

Nov , %é 2 perc alatt elolvasható.

ROAD univerzális üléshuzatok
ROAD univerzális üléshuzatok

Oct , %é 1 perc alatt elolvasható.

Tükörlap
Türkörlap

Sep , %é 1 perc alatt elolvasható.