könyöklő

Könyöklő az autómba? IGEN!

Az újabb és magasabb felszereltségű autókban már alap tartozék a könyöklő. Nem is gondolná, hogy milyen hasznos lehet ez az eszköz a hosszabb utazások során. A kartámasz a két első ülés között helyezkedik el, ezzel biztosítva a sofőrnek kényelmesebb testtartást vezetés közben.

Mire jó a könyöklő?

Sokszor érezte már, hogy elzsibbadtak a végtagjai, fáj a karja vezetés közben? A hosszú utakon kényelmetlen folyamatosan tartania a karját? A régebbi autókban még nem feltétlenül volt elsődleges szempont a sofőr kényelme, így sajnos nem minden járműbe került kartámasz. De ez nem gond! Az általunk forgalmazott könyöklők utólagos beszerelésre is alkalmasak.

A könyöklő kialakítása úgy van megtervezve, hogy a sofőr pihentetni tudja a karját vezetés közben, így kevésbé fárad és zsibbad el a karja. A tervezése során odafigyeltek arra, hogy nyugalmi testtartásban a karok a test mellett vannak, így a kartámasz úgy tervezték, hogy pont optimális legyen az elhelyezkedésük. A kartámasz segítségével egyszerűbben és kényelmesebben érhetjük el és kezelhetjük a sebességváltót.

könyöklő

A könyöklő tulajdonságai

A kartámaszok személyre szabhatók az Ön kényelme szerint. Állítható a magasságuk és a dőlésszögük is, hogy minél inkább testhez álló legyen. Ráadásul a könyöklők teteje felhajtható, alatta egy praktikus tároló doboz található bennük, ami ideális iratok, navigációs eszköz, pénztárca vagy egyéb kiegészítők tárolására. A kartámasz felső részén található huzat elegáns textílbőr borítást kapott, ami azon túl, hogy esztétikus, kifejezetten erős és strapabíró anyag. A párnázott borításnak köszönhetően a könyöklő elsőrangú kényelmet biztosít.

  • Állítható magasság és dőlésszög
  • Praktikus tárolórekesz
  • Tartalmazza a rögzítőcsavarokat
  • Modern megjelenés
  • Textilbőr borítás
  • Könnyű rögzítés

A könyöklő felszerelése

A legtöbb autóba fúrás és csavarozás nélkül is beszerelhető, így alapvető műszaki ismeretek is elegendőek hozzá. Akár házilag is beszerelhető.

  1. Mérjük meg mekkora a távolság a két ülés között.
  2. Válasszuk ki az autónk márkájához, és típusához megfelelő kartámaszt.
  3. A csomagban található csavarok segítségével illesszük a talpakat az ülések közötti elemre. Fontos, hogy még ne húzzuk meg erősen a csavarokat, hogy állítani tudjunk az elhelyezkedésén.
  4. Ha beigazítottuk a könyöklőt a helyére, és kényelmes távolságban van, rögzítsük a csavarokkal. Most már meghúzhatjuk erősebben a csavarokat, hogy megfelelően tartsák a könyöklőket. De vigyázzunk, ne túl erősen, hogy ne okozzunk sérülést a kartámaszban.

 

Kínálatunkban a legtöbb autó márkához és típushoz megtalálhatóak az utólagosan is felszerelhető könyöklők, csak keresse fel webáruházunkat itt. Érdemes mihamarabb beszerezni, hiszen nem csak esztétikus, de rendkívül praktikus is egy kartámasz. Nem is hinné, mennyivel kényelmesebben utazhat, ráadásul az értékeit is elrejtheti a kíváncsi szemek elől a könyöklőben kialakított tároló dobozban.

Írj kommentet