Opel kulcs nyomógomb felújítás házilag! Beszakadt? Kopott? - Peppi.hu

Az Opel kulcs nyomógombjának szakadása, kopása egy teljesen szokásos probléma, mindenkit érint, akinek nem csak 1-2 éves prémium német autó jutott.

 Gondoltam írok pár sort, egy konkrét példával. Igaz, képet elfelejtettem csinálni, de a neten kutatva természetesen találtam pár Opel kulcs képet, ami ide illik. 

A kulcs, melyről írok Laci barátomé, de mivel nem járult hozzá, hogy használjam a nevét ezért a neve a következőkben legyen Dénes...

Nos..Lac.., akarom mondani Dénes tudván mivel foglalkozom, miután egy kellemes szombat reggelen arra ébredt, hogy szeretett Opel Zafirája kulcsát a kerti asztalon hagyta, és egész este zuhogott az eső.

Ezzel nem is lett volna probléma, de a kulcs eléggé tehénrágott és kopott volt, annyira, hogy már a kulcs elektronikája is látszódott, így biztos volt benne, hogy telement az elektronika esővel. És milyen meglepő...igaza volt! Első harminc próbálkozásra a Zafira meg se nyekkent.

Ekkor hívott ,mondtam neki, hogy ne erőltesse, mert az biztos hogy jót nem tesz neki. Kért, hogy jöjjek, és hozzak egy másik kulcsházat és oldjam meg a problémáját. Végig azon gondolkodtam, hogy az elektronika vajon még működik-e?

Érkezésemkor elkérte az autómat, hogy lemenjen a közértbe egy kis italért, hogy csillapítsa bánatát. (Igen, Dénesnek csak egy kulcsa volt az autóhoz.)

 

Az opel kulcsot meglátva elszörnyedtem, Dénes azonban megnyugtatott, hogy ez normális. (De tudtuk mindketten hogy nem.)

Kulcs szétkap, elektronika ki, elem ki. A kulcs elektronikáját egy rizzsel teli zacskóba tettük.

Másnap új elem berak, próba, és lám működött! Elektronika vissza az új opel kulcsházba, Dénes boldog, főleg miután kapott hozzá egy szilikon tokot is. Erre azért volt szükség, mert Dénes valamiért nem a hüvelykujjával, hanem a körmével nyomja a nyitógombot, úgy, hogy a körmét szinte az elektronikáig mélyeszti. Ajánlom mindenkinek, ha már mobiltelefonhoz is használunk tokot, használjunk bátran az autókulcshoz, bicskakulcshoz is szilikon- vagy bőrtokot.

 

 

Írj kommentet