Hibakód leolvasása házilag - Peppi.hu

Ki ne félne akkor, ha a szeretett autójának a műszerfalán váratlanul felvillan egy hiba jelzés? Legtöbbünknek ilyenkor azonnal görcsbe szorul a gyomra. És nem mindig a probléma nagysága miatt, hanem az anyagi vonzattól tartunk.

Teljesen jogosan rettegünk ilyenkor. Hiszen mi laikus szemmel honnan tudjuk, hogy az autónknak pontosan mi a hibája? Mennyi ideig használhatjuk így a járművet? Mert mindenképpen vannak balesetveszélyes okok, mint például ha a fék rendszer, vagy motor hibásodik meg.

De a leggyakoribb esetekben, ha ilyenkor még nyugodtan hazamehetünk az autóval, ilyen esetek lehetnek például az ablaktörlő motor meghibásodása.

Gyakran mi magunk is megtudhatjuk a hiba valódi okát. Hiszen a Peppi.hu oldaláról be tudunk szerezni különböző típusú hibakód leolvasókat. Amikhez ha kicsit is értünk meg tudjuk állapítani az autó gondját.

Természetesen nem azt támogatjuk, hogy otthon próbáljuk meg megjavítani a járművet, ezt mindenképp bízzuk szakemberekre. De nagy előny lehet számunkra, ha konkrét, határozott elképzeléssel keresünk fel egy szervizt. Minden bizonnyal ők is máshogy fognak hozzánk állni, ha látják, hogy kicsit konyítunk a dolgokhoz.

Mi van, ha kigyulladt a lámpa, megvan a leolvasó, de nem értünk a kódokhoz?

Ilyenkor is érdemes meglátogatni a Peppi oldalát, hiszen az oldal bal alsó sarkában található a „hibakódok magyarul” - menüpont alatt részletes leírást kapunk a kódokról.

Szinte szótárként funkcionálhat nekünk ez a része az oldalnak. Hiszen egy hibakód általában betűkből és számokból áll, amit laikusként nem tudhatunk. A P0029-es kód például a kipufogószelep vezérlő mágnesszelep áramkör tartomány/teljesítőképesség hibáját jelzi. Tehát ha ezzel a problémával állunk szemben, akkor már úgy tudjuk felkeresni az autószerelőnket, hogy bizony ez lenne a szerelésre váró gondunk.

Legtöbbször ilyenkor megspórolhatjuk magunknak a diagnosztikai- és az állapot felmérésre kiszabott díjakat. Természetesen mindenképp szakemberhez kell fordulni a kód leolvasása után, semmiképp ne mi akarjuk megszerelni az autónkat, mert ezzel akár többet ártunk majd, mint amennyit használnánk.

faewugsihuwu

faewugsihuwu

http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/ – Amoxicillin 500mg Capsules Amoxil npw.xbpi.peppi.hu.lli.gj http://mewkid.net/when-is-xuxlya3/

Írj kommentet