váltószoknya keret

 A váltószoknya és a váltószoknya keret cseréje


Minden autó életében eljön az az idő, amikor a kopó alkatrészek elhasználódnak és cserélni szükséges őket. Ez autótípusonként és használati gyakoriságtól függően változó, azonban előbb utóbb a kopó alkatrészek cseréje nélkülözhetetlen.

A kopóalkatrészek kategóriája igen nagy, ezért érdemes megkülönböztetni bizonyos szempontok alapján az ide sorolható alkatrészeket. A következőkben a leggyakoribb felosztás szerint, két alkategóriába osztva mutatjuk be ezeket a termékeket.

Az egyik az autó műszaki működéséhez nélkülözhetetlen kopó alkatrészek csoportja (pl. fékbetét, kuplung); a másik pedig az esztétikailag kopó alkatrészek, mint például a váltószoknya, a váltógomb, és a kapcsoló gombok kategóriája.

Általánosságban igaz az, hogy az autósok zöme csak a működéshez elengedhetetlen  kopóalkatrészeket cseréli, és az autó külső esztétikájára fordít több figyelmet. Az autó belső terét - mivel csak a sofőr vagy a benne ülők látják - már elhanyagolják.


Az autó váltószoknyája egy tipikusan ilyen kopó alkatrész.  A sokéves igénybevételtől, és a nem megfelelő ápoló szerrel való kezeléstől megrepedezik vagy akár el is szakadhat.

Pár éve még szinte biztosan nem lehetett beszerezni típusazonos szoknyát, szinte kizárólag univerzális műbőr szoknyák voltak elérhetőek a piacon. Ma már szerencsére más a helyzet! Cégünk több mint 600 féle méretpontos bőr váltószoknyát forgalmaz, így bőr váltószoknya beszerzése már nem jelenthet gondot. Sajnos, ha a váltószoknya keret törött, már problémásabb a helyzet. Ez az alkatrész továbbra is nehezen beszerezhető, így ezt valószínűleg bontóból kell beszerezni.

Vegyünk példának egy Opel Astra G váltószoknyát. Ez egy tipikusan olyan modell, ahol a váltó bőrözése nagyon gyorsan tönkremegy. Az ilyen típusú váltószoknya cseréje a szállítási költséggel együtt mindössze 4000 Ft-ből megoldható.

opel astra g váltószoknya keret

A bőr váltószoknyáinkhoz sajnos keret nem tartozik, ezeket a korábbi kerethez kell rögzíteni. Azonban itt fontos megemlíteni, hogy sok olyan műbőr váltószoknyát forgalmazunk, amelyek már eleve kerethez rögzítettek. Ez az információ minden esetben megtalálható a termék leírásában. Kérjük, figyelmesen olvassa el az ismertetőt a rendelés előtt!

Hogyan tudod rögzíteni a bőr szoknyát a kerethez?

A bőr szoknyát a kerethez csak ragasztással vagy tűzéssel lehet rögzíteni, vagy ha olyan a szoknya kialakítása, azaz gumis az alsó része, úgy csak rá kell húzni a keretre és visszapattintani a helyére.

Mennyibe kerül egy bőr váltószoknya?

A szoknyák ára 2790 és 3290 Ft között mozog. Ha pedig szettben vásárolod meg a kézifék szoknyával együtt, úgy 5490 Ft az ára.

Írj kommentet